esther@trouwtastisch.nl

06 - 43 54 48 72

Praktische informatie

Trouwen of geregistreerd partnerschap?

Officiële ceremonie
Een officiële ceremonie houdt in dat je op dat moment daadwerkelijk voor de wet trouwt. Het gaat dan om een huwelijk of om het omzetten van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk. Tijdens een wettelijke trouwceremonie zijn we aan een aantal regels gebonden, maar gelukkig is er ook volop ruimte voor creatieve symboliek. Of je nu gaat voor traditioneel of liever out of the box: we maken er een onvergetelijke trouwdag van!


Ceremonieel trouwen
Soms kiezen mensen ervoor om elkaar tien jaar na dato nogmaals het ja-woord te geven, of willen dit doen op een plek die niet geldt als officiële trouwlocatie. In het laatste geval trouw je vlug/gratis op het stadhuis. De bruiloft vindt dan op een andere dag plaats. We bootsen de situatie van een wettelijke trouwerij na in de sfeer van jullie keuze, voorzien van een officieel tintje. Alles kan en niets hoeft, zo lang het maar 100% bij jullie past.

Kosten

Trouwceremonie binnen Nederland........................................................................................... € 675,- *

*zowel voor ceremonieel trouwen als voor een wettelijk huwelijk/partnerschap (in dat geval betaal je ook legekosten aan de trouwgemeente)
*excl. btw en reiskosten à €0,19/km


Trouwceremonie buiten Nederland........................................................................................... € 775,- **

**excl. btw, reis- en overnachtingskosten

Trouwlocatie

Trouwen in Nederland
Binnen het mooie Nuenen en Son & Breugel voltrek ik alleen huwelijken namens de gemeente. Voor alle overige Nederlandse woonplaatsen kun je me boeken als zelfstandig trouwambtenaar.

Trouwen in het buitenland
Veel stellen kiezen voor 'even trouwen op het gemeentehuis.' Later volgt dan in het buitenland een plechtigheid om dit te vieren. Hiervoor reken ik alleen een kleine toelage voor de extra voorbereidingen (exclusief bijkomende kosten zoals de reis/overnachtingen). Meer informatie over trouwen in het buitenland vind je hier .

Praktische regelzaken komen aan bod tijdens een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek .