esther@trouwtastisch.nl

  06 - 43 54 48 72

Veelgestelde vragen (onder constructie)

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan dit gedeelte van de website. Nieuwsgierig? Kom dan binnenkort terug voor het (hopelijk fantastische, trouwtastische 😉) resultaat.

(onder constructie)

JA-WOORD
Wist je dat elk ander woord dan 'ja' niet toegestaan is? Een trouwambtenaar verklaart onder ede in de rechtbank erop toe te zien dat het officiële gedeelte van een trouwerij wettelijk verloopt. Naast een beëdiging door de rechter is ook een aanwijzing door de gemeente nodig (informeer bij de gemeente waar je gaat trouwen welke plaatselijke/lokale regels gelden). Hier verklaart een trouwambtenaar dat hij erop toeziet dat alles wettelijk verloopt... en tja... daar hoort nu eenmaal een officiële "ja" bij.

(onder constructie)

TROUWLOCATIE

Mag je zomaar overal trouwen? Je zou denken van wel, maar toch is elke gemeente vrij om invulling te geven aan de trouwmogelijkheden die plaatselijk gelden. Wel of geen rijst/confetti/rozenbladeren strooien? Hoeveel decibel mag de muziek staan? Tot hoe laat kan een feest doorgaan? Veel gemeenten werken met aangewezen trouwlocaties. In andere gemeenten mag je overal trouwen waar je maar wil; van de achtertuin van tante Toos tot aan een museumtuin. Duizelt het al van de keuzestress? Leg het me gerust voor tijdens een kennismakingsgesprek, zodat we het samen kunnen doornemen.