esther@trouwtastisch.nl

06 - 43 54 48 72

Veelgestelde vragen (onder constructie)

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan dit gedeelte van de website. Nieuwsgierig? Kom dan binnenkort terug voor het (hopelijk fantastische, trouwtastische 😉) resultaat.

(onder constructie)

JA-WOORD
Wist je dat elk ander woord dan 'ja' niet toegestaan is? Een trouwambtenaar verklaart onder ede in de rechtbank erop toe te zien dat het officiële gedeelte van een trouwerij wettelijk verloopt... en tja... daar hoort nu eenmaal een officiële "ja" bij.


TROUWLOCATIE
Mag je zomaar overal trouwen? Je zou denken van wel, maar veel gemeenten werken met aangewezen trouwlocaties. Vaak zijn dit mooie, historische plekken of bijzonder ingerichte restaurants. De eigenaren van deze locaties kunnen je doorgaans goed vertellen wat wel/niet is toegestaan.
Wil je graag trouwen op een eigen plek? Informeer dan bij je trouwgemeente naar de aanvraagprocedure voor een vrije trouwlocatie. In deze 'vrije gemeenten' kun je bijna overal trouwen, van de achtertuin van tante Toos tot aan een museumtuin.

(onder constructie)

TROUWLOCATIE

Wel of geen rijst/confetti/rozenbladeren strooien? Hoeveel decibel mag de muziek staan? Tot hoe laat kan een feest doorgaan? Dit soort regels worden door de gemeenteraad vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening, ofwel de APV. Elke gemeente is dus vrij om invulling te geven aan de trouwmogelijkheden die plaatselijk gelden. Handig: dankzij mijn achtergrond in gemeenteland zijn dit soort regels mij zeker niet onbekend. Aarzel dus vooral niet om dit soort punten te verzamelen, zodat je het kunt voorleggen tijdens een eerste kennismakingsgesprek .